Sunday, January 23, 2011

sy suka type

buat baik berpada-pada... buat jahat boleh sekali, kalau terpaksa... KAN KAN ?
okay saya tk ada idea sbnrnya, tp kita sebagai manusia yg serba kekurangan mesti ada je benda yg tidak puas hati. hur, tapi bergantung individu juga... sama ada boleh tahan atau tidak dgn sesuatu perkara tu. tp kalau sampai tahap hentak kaki, bergelora jiwa memang sakit ahh. asal nak gadoh gadoh. tak kesah kalau bergadoh. sbb, kita hanya manusia. sure, banyak masalah yg perlu di hadapi. tapi pergaduhan yg lama lama tak membawa kebaikan. memang lah best berdush dush bagai! *siapa pnah tgk WWE? gempak an?* lawan mulut, lawan tgn kaki bla bla... tapi tu sementara je? kang tiap hari, muka dia jugak kita akan nampak? *kalau individu(s) tak get out dr sni lah* penat yaii, aku baik salah *perasan*... aku jahat salah *perasan* ... aku mcm ni salah *perasan* hmm , tah lah. jari aku ni blog, malas nak type senanya. rupa kau samanya je tiap hari blog. aku edit kau, sme jugak hodoh rupenye ==' END


*everyone have their own personalities.

Tuesday, January 11, 2011

Miss them.


senior aku tahun 2010 . hmm since he was not longer in here *smkbr* aku dah tak nampak budak budak ni gather kat depan koperasi ~ time balik , tak nampak lagi muyu tunggu his mom kat tangga . bila tengok stairs tu , teringat semuah hal tahun lepas .

Monday, January 10, 2011

sekolah tentera.

okay ni pulak benda aneh tentang sekolah SMK BDR RINCHING aku , nowadays its begin to be like a "sekolah anak anak tentera"
(idc lah tentera udara ke darat ke air ke
)
tapi kelakar douu , pepagi dah kena kawad . okay aku tak kisah sgt tentang kawad kawad ni . its up to you lah kan sekolah , peraturan korang . aku just try ikot kalau aku sudi xD . tapi memang lah , sekolah aku semakin aneh *please smkbr , jgn jadi mcm ni!*
konklusinya terlalu banyak perkara aneh yg terjadi pada minggu pertama . haa agaknya baru nak suaikan diri dgn sekolah . cehh ==

<|-------------------------------------------------------------------------------------------|>
whitebuddyemoticon
miss him so badly
nothing i can do !
just stand there and keep silent ~
show to the world that im happy now ~
make they believe , im fine here
althought inside of me ==
my heart was screaming everyday !

Tuesday, January 4, 2011

stupidd joke

*baca dr atas ke bwh

huur hurr... dlm perjumpaan dorg dua ni, they have discss something bout LOVE and bla bla... haa baca lah ? hee

: akhirnya inilah saat yg aku tunggu sekian lama ~ *wahh waah
: adakah kau rela kalau aku pergi ? *mengadee
: tentu tidak ! jgn pernah kau fikir macam itu !
: apakah kau cintai aku ? *haa, sweet~
: tentu ! selamanya aku begitu :)
: apakah kau pernah belaku curang ?
: no0 ! aku tidak akan melakukan benda buruk tu == 
: would you like to kiss me ?
: ya. hee :D 
: sayangku ~

after had been married for 15 years ~
*baca dari bawah ke atas. pinggirkan red words

sekolah

monday mornin ~
still cant sleep. it's 2 oclock already .bpe jam lagi bas skolah sampai.

assalammualaikum. bla bla bla. tadi sekolah okay! haa kepuasan dalam kesedihan ~~
marlissa tk ada, and i really want to meet her. siapa lagi nk maen wwe dgn aku... tambahan pulak, cerita jeff hardie kesayangan dia? tak kan kot aku nak belasah si afif =='

hari ni aku dapat tahu siapa AKI. hahah!  asal lah. aku tanya kwn purple aku, dorang tak nak bg tahu! tak sudah dgn secret! haa benda dah lepas. err yg aku tak faham, asal dia tk ckp pape. at the end aku tak tahu pape, dia diam aku diam... maybe dia ingat aku dgn budak form4 == hahah! tak kesah lah form4 ke ke~ big bro aku.

muyu! haaaa! dia pandai nyanyi. suara dia ada laa ala ala *rahsia* pastu shufle dia. mmg comel ahh. kasut besar konon skytop. spectacles tu! retro ahh! *i likee* tapi something bout him that i don really understand~ kesian tengok dia, tapi aku mcm terkedu dgr dia bg tahu tu. aku macam err haa, ermm. sorry. *tp dia abang aku ahh ==* erm, dgn muke comel plus selamba... aku ckp haa a'ah budak form4 tu... er baju biru... hee~ *hm. muyu rajin tanya pasal abng aku~ duhh *ada hati kat abng aku ke budak ni ==* haa, kalau betol aku dgn dia... tersengih je lah aku sepanjang kt sekolah.
D si dadu~ huur, kawan aku yg comel lah jugak *HAHA! hee nama dia pun comel didi ! at first memasing tk knl langsung, but then lama lama kenal la. lepas lama kenal, makin rajin budak ni carik aku... aku pun makin syiok lah text/ call dia. sampai satu part, dia klua kn ayat plus plus pelik dia. aku macam HA? tak kn lah... huuu dlm hati berbunga bunga. tapi first kenal dia, aku tahu tak kn ada. sebab aku sayang miss oren  



haa aku mmg totally chubby! haa bak kata kawan aku topi putih "haa pendek pendek kecik
chubby :))"
*huu, terasa dlm hoo ayat dia ~

haa okay dah start sekolah hari ni. the most thing yg tak best, aku terasa kehilangan. budak yg suka belasah aku dgn wwe dia, da pindah. duhh, first day dah she was not here. terasa ha! but as what aina said, dia dah pindah sana, nak buat mcm mana. huu, it's okay if shes indeed to out from here. tapi aku mengharapkanlah sangat first week or first day tu she wll be here. gather for the last time ke. tapi, the thing was not goin as what i though~ nak kumpul semua sesama, sementara aku kat sini. kalau aku lak yg keluar, or tak ada kat sini, bila lagi nak jumpa? okay ini adalah permintaan yg besar! takan aku nak suh dia dtg sini... baru je sekolah sana? huuu~ lumut geli-geli dah tak cukup lapan, humm~ *p/s: haa tagline bdk krk group aku, lumut geli-geli! haa!
and know i really miss that mcD! haa that senior yg banyak cakap. huu, hes bz rite now~ and i guess i should let the time to help me be a human this year~ siapa nak jadi asteroid?! haa akiba just have a nice face and personality! but shes totally was a robot. dan aku bukan robot yg tak perlukan perasaan! *haa ayat aku yg paling tk tegak! ahh bla bla bla!*

Sunday, January 2, 2011

haa ,


okay, aku tahu aku agak ketinggalan nak cerita pasal twilight ~ i know no care bout this anyway == haa , cerita dia best sebab romantik ? haha , aku yg tak minat sgt cerita romantik ni bole hadap pulak televisyen semalam kat chanel astro mana tah ~ okay , time cerita ni semalam,
aku dah start berangan bella itu nadirah :D ouuu edward tu dia jacob pulak sorg lagi ! haha ?! kan, kebetulan xD
*bertahan mata sampai satu pagi =‿=

new year =‿=

01 . 01 . 2011




happy new year

urghh, cant bear it right now ~
i want to hug all my friends!
ouhh surely my classmates + girl friends dan kawan laki !


but, its too late.
that superb krk had to stop
their acting yesterday *2010*


parents and adiks (s for many)
punya excited nak aku klua!
*then si ijie nak rampas bilik aku*


erm klau aku ni lelaki,
aku akan sorokkan surat tawaran.
bila dorang tanya, i just act dont know je ahh
*if i get and if i a boy* tapi im a girl,
kena jaga semua-semua *sopanlemahlembutbaik*


then of course lah
monday ni classmate aku
bertukar wajah *mean kawan lama jadi baru lah kn*
tak rasa lagi perangai krk ~

wahh, tapi aku tetap excited.
haha sebab dah form4?
*okay alasan yg stupid nk cover+‿+*


penat aku fikir selama 15 jam pasal monday ni !
siti marlissa akan pindah melaka *si tinggi tinggi*
alia dan aina nak masuk kelas pure sc.
aku pun masuk situ *agak je lahh >‿<*
tapi dah bertahun kami rapat~
3 tahun pulak berclassmates.
tak penah masuk student baru spnjg tiga tahun . . .
siapa lagi aku nak belasah lepas ni ~~


no one can replace marlissa~
girl friend kesayangan aku.
erm, afif pun surely will get out from here~
just left aina and alia yg aku rapat.
tapi aku masih ada ira, shaq, asha dan nazirah.
dpt bertahan pun, kalau aku tak keluar ~~



tapi, welcome 2011 !
i really hope that you will make
me feel like a human and a creature of girl *okay, english broken*
haha, im not a robot !
just enough i feel like that akiba for the year 2010


Saturday, January 1, 2011

last year


berapa jam lagi 'happy new year' houu. okay. this year was totally freak!
tapi semua isi kandungan tahun ni akan aku simpan kat dlm kotak belakang bilik . serabut serabut pun, best jugak douu 2010 ni! kawan baru, gaduh baru? diri baru, mulut baru, berbaru baru. haa dah dah ~~ tapi, i hope all kedongengan of this 2010 akan bertahan kat kepala aku sampai bila bila~ jahat ke baik ke, aku susun korang elok elok (walaupun tk pntg) hahaha. aku bukan jenis yg suka revenge orang lelama. kalau ada pun orang yg aku tak suka (laki perempuan) aku diam je ahh. pandang dgn focuss kat mereka ke kn? hidup kau, malas nak kacau. mmg aku tak kacau ~
(tapi berkecuali lah mana mana tu) tapi kalau dah sampai tahap buat fitnah yg aku tak suka, itu mmg mintak tangan ==" (btw, aku bercakap bila nampak dgn eyes aku) dah lah, aku tak kejam mana pun sampai nak kacau org balik. beg korang je lah kot, aku calarkan guna chalks. boleh lah kan? LOL. at least tak rosak! dahhh! benci ahh! hahaha! tak tak. ini stupid!


2010 ni macam macam lah jadi. haa, memang aku tak faham. di sebabkan aku tak faham, semua yg rapat dgn aku, hilang dan tak sempat == bila kawan kawan aku yg tafsirkan, sebenarnya macam macam maksud meraka, mean there something they should ask me, tapi
miss oren kata... mereka yg macam mcm tu, actually ada bla bla bla. tapi kau ni blur, so they decide nk slow slow bila macam tu dgn kau ~ haa, tak macam ha? ada pulak kena buat mcm tu xD
(
haha, okay i know no one understand)

p/s: when my heart is opened for bla blas, at the same time wes decided to stop (!) sebab first, tahun ini adalah PMR. second aku memang tak reti mcm ni mcm ni plus takutsegan~ third benda ni di rahsiakan



okay, first rabbit ni comel :D second dorg lawa
third semua pakai skirt
(
its a girl la maksud) okay lah, tahun ni i ramai girl friends, HA?! ++" dah ahh ~
sebenarnya aku nk bg tahu, dorg dorg ni banyak berbicara this year. i likee! yang sekerat cakap tentang mr.X memasing. setengah lak bicara pasal pelajaran je lah whole day
=‿= suku lagi macam macam ahh *sekerat tu, aku tak biasa sgt mndngrkn. haha, kalau dorg cerita ttg XX ni mna la aku fhm, because im a kid kn* tapi tu ar pasai, budak budak perempuan yg baru mengenali aku pun, mula bercerita (not like baru, tapi yg mula talkative dgn aku cm tu la) wouu, macam ini ke dunia ramaja? haha, ngaku je lah kan, dulu aku sombong. sahabat karib aku selain classmate buku je lah *buku ni penipuan belaka, sy ulat computer* pemandangan yg selalu aku pandang pulak = simen kelabu, dinding tempurung kelapa, kemudian ta apa lagi! *tapi cantik, sy suka ~‿~*
cut cut cut~ kehabisan idea dah. malash terlampau nak igt balik 2010 ni ~

*Alhamdulillah pada Tuhan kerana memanjangakan umur nur nadirah binti azli. daughter kepada sepasang manusia yg telah di satu kan.
second
okay, terima kasih juga kpd ingredients of 2010 kerana korang colour kan hari aku dgn banyak warna!
third kat manusia mana mana pun, terima kasih ceriamusnah kan hari saya sepanjang tahun ini. dgn ikhlas dan tanpa memerli saya taip kat sini ~
kita sebagai manusia tak selalunya memerlukan something yg bagus everytime. jadi mesti ada jugak dugaan dan cabaran hidup yg perlu di tempuhi.

the moral of the value : kebaikan membawa keceriaan dan kebahagiaan , keburukan membawa pergaduhan dan persengkataan . namun both of that was important for every kind of people untuk belajar bagaimana hidup di dunia reality bukan fantasi ~ hmm