Sunday, November 28, 2010

umum.

Small Mini right direction Icon secepat mne pun jln, aku tetap di kejar "kenangan" a.k.a kisah silam dlu... haish +.+"
(sy penat lah)
Small Mini right direction Icon rase mcm nk belasah org... tp bukan awk!
(not muhrim~hoho, wlpun awk prmpn ~.~)
Small Mini right direction Icon aku tk tahu bpe helai tissue dah aku tepek kt muke ni =="
(err, nadirah membazr)
Small Mini right direction Icon "plan merompak harte aku blk" : pergi rumah mereka-mereka!
(prtnd like a santa claus. thn ill grab back my belonging that you had stole)

Friday, November 26, 2010

merepek si nadirah

so sweet bagai gula-gula
sebahgia berada di tmn bunga
seindah bak lakaran bintang... yg penuhkn ruang... angkasa~

cinta kita pada semuanya.
cinta kita kpd yg Esa
cinta pula pd keluarga
cinta kita kn rakan~
uhh, cinta kita kpd si dia...?


p/s : rsenye bnd ni tkde kaitan dgn sesape. hnye brkaitan dgn diri si nadira?



Small Mini Heart Icon

Thursday, November 18, 2010

kakak ipar :)

hello blog. aku tk thu nk type ape dah. hmm

17 november! heh... 3 bulan dah =.=" time aku jd kembar Dia... Dia pnah tye aku,
tarikh kte org strt msg... aku kdg mcm` HEE (perasan ahh kau nadirah!)
dan crite psl laen lah! n.n" (bia lah bdk tu)
crite ttg, kak ummu nk~? hee dia comel! hurm pndai agama rsenye. bdk class arab time kt smkbr. eh blog, akk ni sweet au. suke tgok dia. tp kekadang cm tertye gk...
*npe akk tk add sy kt fb?*(sibuk ar kau nad)... stu lg, si abg yg kedekut tu... bukn nk crite pape! *heh, kte abg nk share smue-smue en?* cehh! bile aku tk kogsi pape plus lak time uh aku rpt dgn ucop, tuduh aku brat sblh! abg tu meggelabah gile kn +.+"... (bend! asl mgutuk!?)
*deiyy abg, adk nk gk "mnyibok" hal abg! hee... btw an, smue psl akk, kut adk kne tye org len? bukn kat abg? =.=" grrr pelik ahhhhh!*

Tuesday, November 16, 2010

Monday, November 15, 2010

kakak abang adik 3 krk (2010) :' )

dari atas : farhan . amir . naif . ikhmal .
bawah : shubashini . yoga . karmimi . afiqa . khairun . hanani . raihana . marlissa . shakilla . nazirah . shahira . alia . ili . shalinie .
bawah lagi (duduk) : atiqah . syarifah . hannah . afif . puan junaini (mama 3 krk) . aina . nadirah . aminah . najwa .

hee~ moge korg smue dpt 8A dlm PMR... hrp jumpe lg thn hadapan :)

Friday, November 12, 2010

last sekolah! err =.="

walaweyh!!! saat yg aku tggu tiba!!! hahahahah! hari katil dan bantal busuk sedunia!
... dah tibe =.=" adeushhh. pasni msti lah hdup aku d skat kt rumah... hahaha tk dpt meng"usha" org lagik! hakhakahak! (vudushhh gilee kau ni nad!) ~.~
hee~ dtg skolah mmg lah nk blaja kn...? tp takan itu je ouhh? niat ke skola lah kn : menuntut ilmu drpd guru-guru yg disayangi (yg kurang syg tu...? err hahaha tkde tkde)
kmudian berjumpe gf ksyggn! jumpe aina alia marlissa ira nazirah shakila tasha afif naif... dan mereka-meraka... pastu klau berkesempatan... meng"usha" kak fatin shahirah! ouhh kakak cute itu. pastu abang yang knon hensem sedunia! nazem. nazem ikmal. err naz? abang? ha...? lantak lah! (hahaha erkk =.=") kmudian usha bdk nme... hmm... hmm~ hahaha tkde spe lahh :DD hee~
td ade senam robik! wahh! brsemgt wira ni!!! (ruma sukan ku! aha!)... pagi tadi hujan... jd kena lah buat kt dewan! agak lah!!! dewan sempit douu ~.~ nk joget dlm tu agk sukar! hee~ bntai lah kan? ade part yg aku tk nk buat... err mcm prmpn comel lak douuu +.+" (better diri diam-diam!)... pastu trnmpk seorg insan form4 ini... care dia sprti org yg d knali! dgn muke selamba, aku pndg blk bdk itu (tp spe lak tu douu...? mate ni tk pkai spec lak 0.0!) tkde ahh, nmpk mcm dia cover cover au... so spe tk rse mcm pelik =.="... jd si shahira tlong tgok kn muke dia! dan org itu...

warghhh! segan douuuu!
pdn lah mcm len mcm aku tgok bdk ni... nk buat senaman tp mcm cover-cover... pastu benti... then bile aku smbung mnari blk... bdk ni pndg! hakhakhak! suke ati anda lah bie oi...
(knon-knon thu spe) erkkk stupid kau ni naD!!! (stop pity for him!)... pastu POCO-POCO! auchhh! aku lah bdk comel yg buat poco-poco td! haha xD (padahal mcm sakai) hehehe. mls nk type lg lah! skt kaki + skt tgn menaip + skt kerusi ni sbb duduk lelame + skt mate + skt bla bla bla! (tekak haus dah ni... membebel sorg-sorg dpn pc) hee~

ehh. tad kumpln bola baling kmi dpt hamper. no1! wahhh (proud proud) hahaha riak lak kau nad!
deeey! skali skala! xD... hee. satu pun... kita org still mng gk an...? hahaha :) Alhamdulillah...




bye (assalammualaikum)

Wednesday, November 10, 2010

-psl kau fb!

errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

sdg sy commnt-cmmnt dgn ido+afik+kucen... tetiba... nini (nama samaran) serang aku =.=" err aku tk fhm ape yg sdg brlaku... dgn tetiba! mood aku bertukar! (adehhh terkejut laaaaa)
sign out fb... pastu call nini... =.=" nini suh fkr... ape yg dah aku lakukan~ tp... mmg dah tk pnah ckp ape-ape psl dia kt bdk-bdk dadu tu dah ~.~ (jd nk suh fikir ape...?) bantai pastu aku g call lak kucen ~.~ err. sound dia! duhhh... kalut gile time itu!
i put my phone back aftr tht! errk tht kucen still annoyin even tht time both of us hev a complicated situation ther... nini call balik... (knp lak ni =.=") nini ckp sorg insan nme NAZIHA cerita kt dia yg aku ni ckp itu itu kat bdk dadu  tu~ err tp crite tu lak fitnah tipu tahap gaban dah! tp sumpah! kau kan mnusia... jgn lah hncur kn kehappyian aku =.=" mmg insan ni sj nk kacau my life yg dah totally serabot! (adushhh masalah gila)... and thn... the situation bcame more more more complictd! (erkk damn!t)


NAZIHA : i don kno who are u actually. i guess i kno =.=" tp... hmm tkmo fitnah :)
deyhh klau kau suke bdk pedeli tu, kau try lah buat ape yg patut dkt dia. jgn lak kau buat fitnah pelik-pelik psl aku dgn dia kt lua sne! undestood!
btw... mcm ye je nme kau NAZIHA kn? hee moga allah bg ptunjuk kt aku utk ketahui spe kau! hehe =.="

aktiviti lps skola

hr ni main bsktbll! wah smgt gila! tp... kaki ni skt... tmbh lak pinggang ni susa nk pusg akibat bermain bola blg monday yg lalu! jd bila main tu mcm kecewa skit -.-
hr ni main sakit lg. jatuh lak kt gelangg td! ksian lutut aku =.="! skrg dua-dua belah lutut ni ksakitan! ouchh! best douu! sluar sukan td... kt bahagian lututnye lak ade lobang! akibat jatuh td! hahaha xD (cover cover xD)
dan lg... tk thu nk type ape! eh jap jap!



Sunday, November 7, 2010

sekolah!

penat gile douhh -.- main bola baling kt skolah td. ni kumpulan aku :
alia
aina
adira
najah
aida
athirah

hahaha :)) series. tk pnah main lgsug bole baling ni... mcm mne tah xD

tige game turut-turut kita org dpt lah mata... pnt gila gila gila lah!
prlwnn akhr tu... lwn kumpulan ili... hush, kumpulan kuat ni. dorg hebat. kita org ni yg tkde pglmn... lwn lak dgn dorg... mcm rase... erkk, hmm tkpe... tk mng pun tkpe~ janji kita org dpt pgg bola... hug hug mreka (hahaha), berlari mcm meggile
(lupe last bila tah aku berlari!)... tp... asalkan rse lah keseronokan~ hahahaha xD

*hmm, aku dpt mula kn hati ni blk... dpt rse kebahagian brsme kwn-kwn td... kegembiraan yg susa aku kecapi sjk mcm-mcm trjd... sjk habis pmr hr tu... hati ni tk rse segembira ni. :))
alhamdulillah... happy sgt :) menggelabah ouhh xD

Friday, November 5, 2010

semalam


grrr smlm sy tk dpt nk onlne time bdk tu onlne gak!... haishh... pc ni bnyk sgt fan! jd kena tggu giliran... tp sy pedulik ape... klau sy nk guna... nk jugak!!! full stop!
(tp, adik-adk mne pdulik ckp sy pulak... haha) dorg nk guna... nk guna jugak!!! noktah! haa...? same je -.-

mlm tu... onlne. tetiba kt chtbox tu ade name bdk tu... tp box tu offlne... (aku pun bukak)... haha, ade lg, ayt yg tercicir kt situ... naseb baik. so dptlah baca ape yg bdk tu tuliskan... :

*hai..................... (3.25 p.m)
*de budak sombog!!! (3.46 p.m)

sy pun mcm... haa...? ape jd ape jd? bile masa lak sombong ni? bila dia tegor sy???
haishh =.= pelik pelik lah mreka ni~
hmm, maaflah... tk berniat nk sombong atau tk nk layan pd waktu itu... tp, mmg sy tk guna pc ptg tu~

mlmnye pulak, hp habis bateri... tk senonohkn? biase orang habis crdd ke... crdd sikit ke... ni hp aku habis bateri~
keboringan menimpa! hp ni tk activ +.+
tp, aku dpt tido awl... hehe~
pagi td check hp au, tgok-tgok ade msg dari hanani... hmm ade lah lebih 3... pastu otomen pun ade gak... haish! 

byeee...

Tuesday, November 2, 2010

-hari ni

hmm, again lah kn... kwn-kwn sy tk pnoh lapan... haha! they make their own oliday :P
hee~ hmm, tugas kt koperasi... dgn aina, mimi dan jgk alia... adushh! maaf lah korg ey... rs mcm tersekat lah. mcm time tu, sy ni BOSS bsar kt koperasi! sy nk uruskn kaunter, kalian berebut mnjga gk... haha! tp tk pe... kita dpt pglamn brsme tugas kt dlm koperasi...
mari kita kumpulkn kenangan indah... sblm smuenye lenyap~

td nk jumpe kak izzati. hmm, tp tgok kdaan class tu mcm serabut sgt, jd kite org hnye mintk abg afifi utk smpaikn sesuatu kt akk itu. hmm, time aku nk pusing ke blkg... tetiba ade lak sorg makhluk tuhan ni terdiri dpn -.- haish, naseb baik tk hug dia tau!!! naseb baik sgt! haishh!
first kn, knp lah bdk itu brjln blkg sy?
secnd, bg lah amaran dlu ke... ape ke? ni dan hmpir nk hug tu... baru budak tu jerit?
(haishh! ptut aku yg jerit kt bdk tu ==')
hisshh, tp naseb baik... (kang ade lak adegan hug hug) bnd langgar-langgar ni... slalu kne kt aku! =.=" haishh!
*p/s : oit! sy tk ckup kcik utk dilanggar!!! ni, kali ke brpe dah. tp naseb baik, smunye dpt elak.
hmm. tu je :)


*td aku sorg je yg tercicir... buku yg di baca kt dewan td, aku lupe nk ltak blk kt bakul library tu. alahai mne lah perasan. tup tup bangun tidoo, tgok smue mcm dah siap nk pulang ke ruma! buku tu... adushh! lupe lgsung ~.~ naik ke library! yah! jumpe kak fatin skali... hmm dah hari last skolah utk mggu ni. jd nk jumpe ''my support'' sblm holiday...
(yelah abg nazem oi! glak ahh).... tp td, mmg sumpa! malu sgt-sgt xD
hee~ :)

bye- asslammualaikum

formspring.me

question! a lot of question! this life wasn't too perfect to live without asking :) http://formspring.me/Nadirahnad

-november

dah masuk bulan baru, 1 novem 2010. hmm, nk buat azam baru tu lmbt lg. jd nk msuk new month ni, just nk smue prkare tk sedayst sblm ni. haha. aku pun tk thu ape yg dasyt sgt sblm-sblm ni.
tp, ape yg aku nk sgt! tk nk kdaan sme berulang-ulang ;)
just that! hee~ haha


crite kt skola td. rmai kekawan tk dtg... hmm, jd mcm agk ''keboringan''...
sorg kwn sy ckp psl sorg bdk form4. nme bdk tu start K. hee~ dia class science. (kot lah)
kwn sy kata, bdk tu... somthin diffrnt... dan ade satu hal tu nmpk cm berkaitan :)
tp entahlah kn? hmm, moge korg okay-okay slalu.

td pun ckp lah bnd mengarut dgn senior tu (nazem)... grrr. tk pndg lgsg time nk bertye satu bnd tu kt dia. soaln tu mmbuat aku duduk membuku keras mengalahkan batu di benak aku~ (kira sy tgh wonder lah) haish... tanye pun, kdg jwpn dia cm laen. kdg bukan fakta. he is tryin to give fake fact ke?! (mne lah sy thu) haha mcm stupid je td! nk thu tk... sblm nk jumpe bdk tu, sy dah monolog bnyk kali! bnyk kli dah sy ckp dan ulang bnd yg mcm sy nk tye kn tu. tp, bile dah face to face. sy membatu. dan itu lgsg tdk membantu!
haishh, sy ni... brsmgt je nk brgadoh! tp hancorr~ tk kira laki atau prmpuan
(push me down ouhh yeah!?) tp klau gdoh pun, sy tk suke yg beribut sgt.
dan, mgkn lpas ni sy akn try buat mcm kwn-kwn sy ckpkn. ''just let them''
haha! mls nk taip lg. nnt lah smbung :)

slmt mlm xD

Monday, November 1, 2010

-sblm smue ni...

hahaha. tah !!! dah di call tu agkt jelah 'weh'!
mcm please lah, jgn perasan sgt!
bnd nk solve kn problm je -.-
haishh~