Sunday, April 24, 2011

-two post

Bunbun :(
hm, his mom has took him back! urgh. kenapa laa =..=
lepas kucing tu bawa lari, aku try kejar~ 
jumpa, tapi mana tah dia sorokkan Bun -.- 
*sadisnya rasa

*if Buncit still here,
he must be cute like this










other story :
hur, quiet bored this lately -.-
and sometime i feel that im becoming
a LAZY person! maybe the laziest! 
ouh damn i don't want to be like that (-''-) 
err okay, stop saying bad nadira!
...
yesterday im otp *on the phone* with him --> ikram 
okay, little bit shock. 
im doing my biology task that time (:
blablabla for one hour 10 minutes <-- HAHA *supersaver i guess
*talking* and dia ckp abang aku handsome?

woA! *handsome ke abang aku?*





by the way :

i'll change my blog address back to this --> http://nadirahcerita.blogspot.com/


bye, thanks (:

Wednesday, April 20, 2011

-Bunbun

i'm in my room when my dad at home.
adik-adik yg lain bersemangat kat ruang tamu, riuh-rendah.
rupanya umi ayah tgh bg susu kat anak kucen (kitten)
(: aloo, supershoomel. he got oren colour on his body.
aiman bg nama milo ~ hur, nama tu selalu sgt -.-
then i say, let call Bun? full name, Buncit a.k.a Bunbun. hee cute kn?
he still young, maybe two days his age? tp perut dia buncit, mcm kwashiorkor --
erk, hee but Bun still comel. although he is not a persian, siamese cat etc (:
after this i have BUnbun, to share my ever bored story <--- even human cant stand to hear my story
hii . . .
just that, byebye





Dino Dino 

Sunday, April 17, 2011

-live with laugh

yea, people just a human being. no one can escape from facing world's problem. so that, do nice and careful with your life... for the girls, take care ourselves. so many bad human now to take advantages from us. for boys, rajin-rajin laa du and be a gentleman ouh. nowadays boys malu tahap extreme! if kat social networking, handphone or blabla memang super berani action.
haa, okay -.- err actually i just want to say, Goodluck and have a nice day! this life is too short to live with sadsuckshit situation. Friends mean everything for us, after family. Boyfriends or girlfriends <--- they are important too, but as teenagers we shouldn't LOVE them more than Mr.Books :)
take it easy, and err *speechless now*

bybye c(:
DiNo DiNo

Saturday, April 16, 2011

Dad's hero


okay, im cute :) *gurau ja*
hee ! my dad have said before ---> haa ni la hero ayah !
time tu tengah borak-borak nak lunch.
my aunt then terngangaa -o-
lepas tu nak pergi taman, aunt tengok pulak im wearing that yellowish spiderman selipaa! huu c(:
then she started nagging on me xD
time itu kita orang primary school lagi +.= *dia form1, me darjah 6*
hehe . tapi proud laa ooh! im ayah's hero!
but now, when i think it back... it kinda weird history. i forgot how i leave my kid life. i mean how i became gentle now -- *gentle ke* HAHA, okay miss my oldpast.
tipu laa if tak ada yg terigin nak jadi KID balik kan? kalau yg teringin nak kid tu, menyimpang maksud da.
dulu saya beria-ria nak cepat besar. alasan... boleh keluar dgn kawan-kawan, dpt duit banyak, buy our own things, ade boyfriend/ girlfriend... <--- HAHA! *ini damn kelakar*
tapi, the facts is everything gonna be perghh #$%
so that, i have to be strong now. *smile*


stop crying thinking for somebody that are not meant for you,
there are still other people to love and remember you,
be patient so that you will get a better one in future. InsyaAllah
by : unknown DiNo

Thursday, April 14, 2011

-hellO

(RABU: pengakap)
1) damnbored -.- dengan muka mintak tangan dia lagi. panas ja, MEMANG, BEGURAU!
choii, this too much. takde lah takde lah, actually entah
2) shahira shakilla nazirah < 3 ketul ni -.- memanglah, main pulau pulau pulak.
kesian tasha dgn Dino. gr, F I N E la. aina dgn alia, hm busy. 
setiausaha kn, so they got a lot of work to do -- 
3) time nak balik, teacher nak tengok siapa naib pengerusi > afiq apa tah. 
pastu saya terjumpa afik tu, mne taknya bediri depan depan halang matahari. 
tanya dia:
me: nama afik blabla ek?
he: a'a. knp?
me: teacher nak tengok. teacher teacher! ni afik blabla (!!!) *terkuat*
he: haa? knp? *lari*
me: hish -.- 
pastu dtg balik. memanglah begurau !
*actually afik takut teacher marah*
hm, hur . . . -.- cerita semalam.


(hari ini THURSDAY: library dgn SA dgn ...)
hm, terasa terasa? HAHA, nope.
enough la. if i said, biarlah dia thats mean im okay ^^
he has A wonderful life now :)
benda cerita lama *actually, feb lepas* houhou :)
time badminton, nmpk lagi muka dia *dia ahli badminton sebenarnya* memanglah sekolah ni kecik =='
time balik dgn hanan + karmimi. pergi court. yeaah lah, ramai budak perempuan time tu 4B/C...
igt nak buli ido, tp dia tusyen.

hm end

Tuesday, April 12, 2011

-goodluck (!)

hi, okay 12 april 2011. hm, nothing particular happen today dengan kawan kawan~
cuma rasa mcm nak jadi hidung tinggi *dosa dosa* berjalan menconcong ja. stop!


by the way, hari ni hari lahir brothaa!
selamat hari lahir abang (!) *gamba jumpa, haha*
haha, okay dia dah tuaa *mintak tangan* adik comel lagi c(: *o, yeh*
the ever perasan abang in the world
he like to do something yg Macam mintak kaki, urgh =..= *sorry sorry*
tapi, dia still awesome :)
walaupun cara dia, nasihat dia saya tak faham sgt sgt~ *gurau*
bahasa apa tah dia guna, tp tp thank you. eh dia caring. okay bye


*erk -.- hur byebye

Saturday, April 9, 2011

-hi fella !

surprise tak menjadi, bantai lah -.- hm, hahaha.
okay, i'm back as nur nadirah/ nadi nad. nak kata 100% berubah, maybe not. insyaAllah.
hanani, thank you everthing. shahira and LGG so on, wee muahh! mas & nazatul! haha (:
okay. cerita balik tadi :
nmpk mcm dia. try act tak nmpk, actually memang tak nmpk. rabun kn?
so, hm time tu punya lagu cinta berdendang kat telinge ni -.- *gurau-gurau*
seriesly, rase tersentak ade jugak.
macam terpandang sesorang yg saya tak kenal, pastu fall in love! *merepek kan?*
orang-orang kata dia makin pelik.
tak tahu part mane. tp entah -.-
muhd nazhiim, dia yg saya maksud kn.
he is someone yg tersangat penting dlm hidup saya dulu. hahaha!
pernah benci, suka, sayang, marah until now*statement muka tebal*
buta ke apa saya? *nope, imma cute girl*
after this, helldamn dia lah.

Thursday, April 7, 2011

-okay

hur, tenang! hur balik balik je, otak saya kusut duu -.-
miss you guys too anyway :)
LGG. complete 8. since form1 until now... insyaAllah we will do our best for SPM.
alia . nadirah . idora . shahira . aina . marlissa . nazirah . natasha .
okay dia dia tiap hari sms > hanani, syiokk lah taww, tp mane boleh balas.
saya hanya mampu pndg, tak pun lari ke toilet reply msg mereka-mereka.
hm by the way, kesihatan tak mengizinkan. so that, im returning home~
mimi! mas. double M kn? haa, hahaha muahh c(: miss them duu jugak.