Wednesday, September 28, 2016

Schoolmate.

Assalammualaikum.. Hi :)

Hari ni teman Nawal jumpa ayah dia kat Masai, masih dalam area JB la huhu. Kami keluar lepas maghrib dan terus cari hotel tempat ayahnya stay. Ayah Nawal fly dari KL ke JB sebab ada meeting ke apa macam tu la. Dalam perjalanan tu kitorang pompang pompang laa untuk pecahkan ice between us two! XD

We were actually never been this close in the previous school. She was in another class and I'm in KRK, even during our upper form we both in different streams. Nawal datang sekolah tu masa kami di tingkatan dua. For a new student, she was quite famous at that time and her mom was our superb English teacher. Mula-mula tak boleh go on sangat dengan Nawal ni sebab dia mcm poyonya~ Tapi lama-lama nampak karekter dia jenis yang hyper pastu cakap banyak (dengan certain people yang dia rasa selesa je la kot ahaha). Sepanjang beberapa tahun sekolah bersama-sama, setakat Hi-Bye bila selisih kat corridor selalu la. Kalau nak lepak atau borak tu jauh sekali! Aku pun dak nerdy dulu, enjoyed my time spending together with LGG (Ira, Tasha, Aina, Mar, Alia, Fatin, Kaklang aka Shakilla) most time. Takpun lepak dalam koop dengan Ira sebab kitorang pengawas hijau (pengawas koperasi dan aku jarang pakai uniform tu sebab orang pernah cakap aku pokok bergerak! Pastu sekarang susah nak cari balik gambar zaman aku jadi pengawas hijau T^T). Jadi untuk tidak meleret, after finished high school, she continued with Diploma and I went to Kmpp. Tamat matrikulasi, aku sambung degree kat UTM... Then one day dia nampak aku tweet fasal #TipsMasukU kot, pastu aku tag #UTMAwesome pastu dia macam excited, rupanya she was accepted to further her study in UTM too. Since that day we continue our Hi-Bye again but this time maybe as friends not acquantainces anymore! Hahahahahahaha... Insha Allah.



P/s: Alhamdulillah for the dinner. Rezeki :) Kitorang dua pun tak tahu ayah dia ada meeting kat Senibong Seafood Village ni.
Post a Comment